Förra årets lansering av Dumle Gingerbread blev en succé, så i år är den på julvisit igen. I like! Då kan man passa på att göra dom här smarriga kakorna. Jag gjorde samma deg som till skogsbärsgrottorna jag lagt upp i bloggen tidigare, men petade ner dessa små godingar istället för sylt. För att lyckas göra dom här kakorna är mitt tips att rulla kakorna, lägga dom i formar och sen öppna Dumlepåsen. Varför? Det vet man om man smakat!
Dumlegrottor med pepparkakssmak
20 st.
250 g mjukt smör
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver
1½ tsk bakpulver
dumlekolor
Rör rumsvarmt smör med socker poröst. Blanda mjölet med vaniljsåspulver och bakpulver, arbeta sedan ner detta. Rulla ut degen till två längder och dela varje längd i 20 bitar. Forma bollar och lägg i formar. Halvera varje Dumlekola och tryck ner i bollarna. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar