måndag 20 februari 2017

Sesamfrön - inte bara på brön

Frön på brön i all ära, men att strö över dessa på små fina delikatesspotatisar, som sen rostas i ugnen...

fröbannat gott! :P

Lite knaprigt, lite nötigt och mycket enkelt!


Sesamrostad potatis

4 port.

1 kg små delikatesspotatisar alt färskpotatis
3 msk smör & rapsolja alt endast rapsolja
2 msk sesamfrön
2 tsk salt/flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Om potatisen är jordig/smutsig, borsta den. Dela större potatisar i mindre bitar eller halvor. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt, häll på smör & rapsolja, sesamfrön och salt. Blanda väl. Rosta i ugnen ca 25 min, rör om någon gång efter ca halva tiden och strö ev över mer sesamfrön.


Vi åt detta tillsammans med hemslagen bèarnaisesås, en supergod svampröra (dyker upp senare på bloggen) och vansinnigt möra ryggbiffar från Lövsta kött.
Måste varmt rekommendera just Lövsta kött, som för oss är närproducerat med en otroligt fin kvalité som hittills aldrig gjort oss besvikna!

Ljuvligt!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar