onsdag 19 december 2012

Släng dig i väggen, Aladdin-asken!


Naahh...Den funkar väl också, godis som godis! 
"I vår familj får man ta från det undre lagret"...Hm, jag vet inte det ja, men jag gör det ändå! Kastar mig över trillingnötterna i båda lagren, resten av chokladen får övriga familjen slåss om! Dumt att det bara finns 4 st i hela asken, men toppen att man kan tillverka hur många som helst själv! Vilket jag också ska göra, innan julafton är här. Kommer senare på bloggen. Men tills dess ett recept på annat julgodis to die for!

Maraboufudge

3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk flytande honung
100 g Marabou mjölkchoklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd termometer. När den kommit upp i 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör och honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Klä en form ca 15x25 cm med bakplåtspapper och häll i fudgen. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär i fyrkantiga bitar.

Receptet kommer från kryddburken.se. Man kan också använda Marabou Schweizernöt eller Marabou Daim till fudgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar