lördag 2 november 2013
Helgmys-frukost
I vår familj är gemensamma frukostar extremt sällsynta, då mat och sovklockan inte riktigt synkar bland familjemedlemmarna! Ni med tonåringar hemma har nog en viss feeling om vad jag menar... I morse var i alla fall 80% av klanen närvarande, så jag passade på att göra små portionsomeletter. Känns lite smålyxigt och de är verkligen jättegoda!
Miniomeletter
4 st
70 g bacon
en liten bit purjolök
1 msk smör eller margarin
4-5 körsbärstomater eller 1 vanlig tomat
1 dl riven lagrad ost
3 ägg
1 dl vispgrädde
salt, peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skär baconet i bitar. Skär purjolöken i strimlor. Fräs bacon och lök i en stekpanna med smör. Fördela i 4 smorda portionsformar. Tärna tomaterna och lägg i formarna, fördela osten i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i 20 minuter.
Etiketter:
Grönsaker,
Skinka/kassler,
Smårätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar