tisdag 19 november 2013

Mandelmums



Snabba, lättbakade mandelkakor som nog inte är helt fel till adventsfikat! Allt är ju inte saffran som glimmar! ;) Tycker själv att det är lite kul med spritsade kakor, roligare att baka och så blir det ju snyggt!

Spröda mandelkakor

Ca 45 st

200 g mandelmassa
200 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl

100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda med vetemjöl och smör till en jämn smet. Spritsa kakor, ca 1½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen för hand till 1½ cm tjocka rullar som du sen skär i bitar. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och ringla över kakorna. Låt stelna.

Receptet kommer från arla.se som också tipsar om att man kan doppa eller rulla kakorna i kokos innan gräddning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar