tisdag 12 november 2013

Novemberfrusen



Det är en mörk och urrig period nu innan snön fallit och adventsljusen tänts. Raggsockor. Fleecetröja. Mysfilt. Soppa! Detta är en krämig och god kycklingsoppa med pasta, som passar en kulen novembertisdag. Såklart lite färskriven parmesan på toppen!

Kycklingsoppa

4-5 port

200 g risonipasta (eller annan sort)
250 g kycklingfilé
2 msk olivolja
1 gul lök
2 klyftor vitlök
½-1 pkt bacon
1 pkt passerade tomater
1,2 liter vatten
1 kycklingbuljongtärning
1½ dl grädde
½ tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano
2 krm chiliflakes
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk hackad persilja
riven parmesan

Skär kycklingfilén i små strimlor. Fräs dessa i en stekpanna med olivoljan. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla bacon. Lägg över kycklingen på en tallrik för att använda senare. Fräs bacon, lök och vitlök några minuter. Lägg lök och bacon-blandningen i en stor kastrull tillsammans med passerade tomater, vatten, buljongtärning, basilika, oregano, chiliflakes, salt och peppar. Lägg även i pastan. Rör om, koka upp och låt sjuda i 11 minuter, tills pastan är klar. Blanda ner kyckling och grädde och koka upp. Hacka persilja och tillsätt den, smaka av med salt och peppar. Riv över parmesan vid servering.

Recept från receptfavoriter.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar