söndag 3 mars 2013

Breaking the habits!



Vi har sjunkit ganska djupt i fredags-taco-träsket. Nästan konstigt att vi inte utvecklat nån typ av tacoallergi. Därför testade vi i fredags på Kebabtårta! Med tanke på att det just nu är ett hett ämne vad maten innehåller för kött kan jag ju direkt nämna att det inte är kebabkött i tårtan, utan köttfärs. Bara safear lite, så man inte blir stämd eller så! Hehe! Mäktig var den, inte helt nyttig kanske, men fick bra betyg av alla i familjen!

Kebabtårta

6 port. (minst)

1 påse Polarbröd (6 halvor)
650 g köttfärs
2 msk kebabkrydda
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk lökpulver
2 msk sweet chilisås
2½ dl crème fraiche
2½ dl crème fraiche paprika och chili
100 g färskost vitlök och örter
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
200 g riven ost
250 g cocktailtomater
1 dl strimlad isbergsallad eller ruccola
1 rödlök

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn färsen och krydda med kebabkrydda, salt, svartpeppar, lökpulver och sweet chilisås. Låt puttra ca 10 minuter.
Rör ihop crème fraiche, crème fraiche paprika och chili, färskost, salt och peppar. Lägg ut 2 bottnar som en rundel på en plåt med bakplåtspapper, bred på rejält med crème fraicheröra, hälften av köttfärsen, riven ost, halverade tomater och 1/3 av rödlöken. 
Lägg på 2 bottnar ovanpå de andra och upprepa med sås, köttfärs, tomater och rödlök. Avsluta med 2 bottnar, bred på det sista av såsen, strö på ost, lägg på tomater lite snyggt och strö på det sista av rödlöken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Fördela sallad på tårtan och servera gärna med en klick gräddfil eller crème fraiche.

Receptet hittade jag på Kokaihop.se.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar