söndag 17 mars 2013

We are the champinjons!




En förutsättning för att gilla den här rätten är att man gillar champinjoner! För dom förekommer i både färsk-variant och fusk-variant (burksoppan) i den här gratängen! Paprika ingår också, men vi har en paprika-dissare i familjen, så jag curlade igen. himla dumt av mig. Men, med eller utan paprika, en rätt enkel, god vardagsrätt!

Kasslergratäng med champinjonsoppa

6 port

6 port färdigkokt ris, kokas med 2 grönsaksbuljongtärningar
500 g kassler i strimlor
1 röd paprika
1 gul paprika
½ medelstor purjolök i strimlor
8-10 champinjoner i skivor
1 burk Campbells champinjonsoppa
2 dl grädde
riven ost

Koka riset i grönsaksbuljong. Lägg i botten på en ugnsfast form. Skär paprika, purjolök och champinjoner och stek dem lite lätt i stekpanna. Lägg ovanpå riset. Strimla kasslern och lägg ovanpå grönsakerna. Blanda champinjonsoppan och grädden och häll över allt i formen. Strö över riven ost, gärna lagrad. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter. 

Receptet hittade jag hos gourmetmorsan.blogspot.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar