fredag 22 mars 2013

Finally friday!



Fredag. Fläskfilé. Finemang. Kan varieras i oändlighet och det här är ett sätt!
"And that´s all I have to say about that"...för att citera Forrest Gump. För nu blir det skidåkning hela helgen!

Krämig fläskfilégryta

4-5 port

1 stor fläskfilé (600-700g)
5 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
kött och grillkrydda
salt och peppar
smör till stekning

Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Stek i smör i en het stekpanna, så att det får fin färg. Strimla purjon och soltorkade tomater och låt steka med tills löken mjuknat. Häll på grädde och crème fraiche. Smula ner buljongtärningen och pressa i en vitlöksklyfta. Låt puttra tills köttet är genomlagat. Krydda med kött och grillkrydda efter smak.

Jag serverade med hasselbackspotatis. Receptet hittade jag på matplatsen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar