torsdag 7 mars 2013

Sommar-boost!



Med den underbara vårsolen vi har ute nu och den här somriga tårtan blir de meterhöga snövallarna utanför fönstret totalt osynliga! Beställningen kom från min dotter som fyllde år häromdagen, marängtårta med bär var önskemålet. En pavlova är ju alltid gott och för att få lite friskhet i gräddskapelsen använde jag Kesella Hallon mellan marängen och grädden, smaskigt värre! Släpp sommarkänslorna loss gott folk!

Pavlova

8-10 port

4 st äggvitor
salt
2½ dl socker
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde
1 burk Kesella Hallon
valfria bär eller frukt

Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj. Bred ut smeten till en så jämn cirkel som möjligt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 1 tim och 15 min. Stäng sedan av värmen och låt tårtbotten stå kvar i ugnen i ett par timmar.
Bred på Kesella hallon på marängen, sedan vispad grädde och dekorera sen med bär.

Lemon curd är också gott att ha mellan marängen och grädden, recept på det hittar du här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar