tisdag 12 mars 2013

Rätt lätt rätt!



Snabbt, enkelt, billigt, men ändå gott! En vardagssoppa i all sin enkelhet, god som den är, men såklart ännu godare med lite lull-lull till! I det här fallet en mumsig baguette med vitlökssmör och mozzarella, gratinerad till krispig fulländning! Voilà!

Superenkel soppa

4-5 port

400 g tärnad falukorv
1 tunt skivad kryddig korv, tex chorizo
2 större morötter, tärnade
½ strimlad purjolök
75 g skalad tärnad rotselleri
smör eller olja till stekning
salt och peppar
12-15 dl kött- eller grönsaksbuljong av tärning
1 knippe persilja

Fräs allt i smör eller olja i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong och låt allt puttra samman tills grönsakerna mjuknat. Smaka av med ev mer kryddor och hackad persilja.

Vitlöks- och mozzarellagratinerade bröd

Pressa i vitlök i äkta smör och blanda i lite hackad persilja. Bred detta på valfritt bröd och strö över riven mozzarellaost. Gratinera i 225 grader tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar