onsdag 27 mars 2013

Lime dejtar hallon



Kanske en sån här goding till påskhelgen!
Key Lime Pie är en klassiker som är friskt syrlig och smarrig. Här är den i en upphottad variant med hallon. Vilka färger och vilka smaker! Sommar-feelings, right?

Lime och hallonpaj

10 bitar

12 digestivekex
75 g smält smör

Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
½ dl av hallonpurén

Fyllning:
3 lime
3 dl hallon
5 äggulor
1 burk söt kondenserad mjölk, ca 400 g

Sätt ugnen på 175 grader. Kör digestivekex och smält smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min. Riv skalet av en lime. Pressa ur saften ur alla tre. Mixa hallonen till puré. Vispa äggulorna till en ljus och porös smet. Tillsätt kondenserad mjölk, limesaft och limeskal. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Bred ut 1 dl hallonpuré i ett tunt lager i botten på pajen. Häll försiktigt över fyllningen och grädda i ytterligare 15 min. Låt pajen svalna och ställ sedan i kyl minst 3 tim. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner florsocker och ½ dl hallonpuré. Bred ut grädden över pajen.

Receptet kommer från Arla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar