fredag 8 mars 2013

Mangomums!



Det är fruktansvärt gott med mango chutney i maten! Hemmagjord chutney är såklart top noche, men den här gången blev det halvfabrikat. I receptet lägger man riset i botten av formen och övrigt ovanpå, men jag föredrar att ha riset för sig. Vill du gå all in exotic style så slajsar du upp lite färsk mango och har i gratängen, eller kanske blanda i salladen?

Kycklinggratäng med mango chutney

5-6 port.

800 g kycklingfilé
1 dl mango chutney
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
2 dl riven ost
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
6 port ris
jordnötter eller cashewnötter

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek de sedan tillsammans med lite olivolja, så att de nästan blir helt genomstekta,salta och peppra. Tillsätt grädde, crème fraiche, mango chutney och paprikapulver. Låt puttra ihop några minuter. Tillsätt sedan sambal oeleken och puttra ihop ett par minuter till. Lägg sedan riset i en ugnssäker form, häll över kycklingen och toppa med riven ost. Låt stå i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 15-20 minuter. Strö över nötter vid servering.

Receptet är från ceciliasmat.se




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar