Hemmagjord Calzone blev det till middag ikväll! Yam yam yam! Denna gång fuskade jag med färdigköpt pizzadeg, då vi hade lite bråda tider. Måste ju supporta Tomten lite med julklappsinköpen! ;) Vill ni göra egen pizzadeg, finns ett toppenrecept här! Och hörrni ni, det här är ju perfa grejer att använda rester av julskinkan till efter jul! OM det blir nåt kvar på faten, vill säga... Själv använde jag strimlad kalkon till Calzonen ikväll, förvillande likt skinka, men ändå mycket godare!
Mängder av smält ost ska det vara i en Calzone! Snåla inte!!
Calzone
4 port
En förpackning köpt pizzadeg, eller gör egen
Tomatsås till pizza, färdigköpt eller gör egen, recept här
1 burk champinjoner, eller färska
200-300 g strimlad skinka eller kalkon
riven ost
1½ dl Kesella
2 msk tomatpuré
1 tsk tacokrydda
oregano
Blanda ihop Kesellan med tomatpuré och tacokrydda. Gör egen pizzadeg enligt recept, eller ta ut rundlar, lagom stora för en portions-Calzone, av den färdiga pizzadegen. Bred ut tomatsås på bottnarna, men inte ända ut i kanterna, då det blir svårt att trycka ihop degen då. Bred på Kesella-röra ovanpå tomatsåsen. Strö över skinka, champinjoner och riven ost, bara på den ena halvan. Strö över lite oregano och vik över den ena halvan av degen över fyllningen. Tryck ihop längs kanten, så det håller ihop i ugnen. Grädda i 225 grader 10-15 min, tills de fått fin färg. Strö över lite oregano ovanpå och servera med pizzasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar