måndag 23 december 2013

Dan-före-dan-före-dopparedan-mys-frukost



Igår morse, på 4:e adventsmorgonen blev det lite frukost deluxe. Bakade saffransscones som vi njöt av nygräddade och varma med en klick god marmelad på. Smarrigt!! Då det är lika grönt som granen ute, så får man styra upp lite julfeelings på det här sättet istället! :)

Saffransscones

16 bitar

100 g smör
0,5 g saffran
1 msk flytande honung eller strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
4 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Smält smöret och blanda ner saffran, honung/socker och låt svalna lite. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och smöret och rör ihop degen. Klicka ut degen i fyra högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Låt svalna på galler och servera med smör, ost, marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar