måndag 16 december 2013

Alla kulor hänger inte i granen!



Somliga ligger nämligen på fatet! Egentligen inte kulor, utan bollar. Men ändå. Det är alltså inte dåligt stekta köttbullar på bilden, utan ädelostbollar rullade i pepparkakskross! Perfekt som snapas (svenska motsvarigheten till spanska tapas) till glöggen! Mycket delikat, om man gillar ädelost vill säga! Ostsmeten går bra att göra i förväg, men rulla helst i pepparkakskross så sent innan bjudning som möjligt, för att behålla krispigheten i krosset.

Ostbollar med pepparkakskross

Ca 20 st

175 g grön eller blåmögelost (jag använde Kvibille Glöggädel)
100 g philadelphiaost
1 msk flytande honung
15 st pepparkakor

Blanda ädelost, philadelphiaost och honung, gärna i en matberedare, till en smidig massa. Lägg pepparkakorna i en plastpåse och krossa till fina smulor, eller använd mixerstav. Forma bollar av ostmassan och rulla dem i pepparkakssmulorna.

Recept från recept.nu


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar