fredag 20 december 2013

Om du inte vill bli på kanelen...



... så kan detta vara glöggen för dig! :) För detta är alkoholfri, hemmagjord blåbärsglögg! Tycker själv att smaken är väldigt god, men att glöggen blev för söt. Det är ju dock en smaksak, men om jag gör den igen så kommer jag att minska på sockret. En limeskiva i glöggen ger i och för sig en liten extra syrlighet. Lime och blåbär funkar finemang ihop!

Lite kul-å-veta: Uttrycket "på kanelen" har faktiskt med just glögg att göra! På 1500-talet piffade man till vinet med kryddor, bl.a just kanel. Drack man då nåt glas för mycket, så blev man alltså på kanelen! Så nu vet ni det! :)

Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis

12 dl

2 dl koncentrerad blåbärsdryck
1 dl rårörsocker
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
3 stjärnanis
1 msk pressad limesaft
1 liter vatten

Till servering:
2 dl frysta blåbär
lime i skivor

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sila bort kryddorna och häll upp på flaska. Lägg i en skiva lime och några blåbär vid servering. Kan drickas både varm och kall.

Recept från ICA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar