fredag 13 december 2013

Inlägget kan innehålla spår av nötter!



Här kommer ett mumsigt recept på snacks till julglöggen! Eller har vi inte börjat "nöta ut" de traditionella nötterna på julafton, så det är dags å förnya sig lite? Det är klart, många vill väl sitta och knäcka sina nötter och mandlar själv, men för mig var det här en ny kul grej till gottebordet i jul. Till glöggen funkade det utmärkt och till julafton blir det en repris!


Kryddiga nötter

7½ dl nötter, tex mandlar, hasselnötter, pistaschmandlar, valnötter,cashewnötter
1½ dl strösocker
1 tsk salt
1 msk mald kanel
½ tsk mald ingefära
1 äggvita
1 msk vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg alla nötter i en bunke. Häll på socker, salt, kanel och ingefära och blanda om ordentligt med händerna. Vispa äggvita och vatten skummigt och häll det över nötterna. Blanda om igen så att nötterna blir täckta. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och bred ut ordentligt. Sätt in plåten i ugnen och rosta nötterna 35 minuter. Låt svalna innan du bryter i mindre bitar. Förvara i en lufttät burk.

Jag använde hasselnötter, sötmandel och cashewnötter. Men man kan nog bara använda sig av sötmandel också om man vill, med gott resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar