lördag 21 december 2013

Är det lördag så är det



Vill gärna lyxa till det lite med lördagsmiddan, köper nåt fint, gott kött å varierar tillbehören. Just potatisen går ju att göra en massa kul och goda varianter av! Den här gången fick det bli duchessepotatis med en touch av västerbottenost som gratinerades i ugnen och serverades till en bit ryggbiff, bearnaisesås, rödvinssås, sparris och lite majs. Satisfying, I would say!

Duchessepotatis med västerbottenost

4-5 port

1 kg potatis
3 äggulor
1 dl vispgrädde
2 dl riven västerbottenost
3 msk smör
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen, pressa ner den i en bunke. Tillsätt äggulorna, grädden, osten och smöret. Rör om och smaka av med salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse och spritsa små rosor på en bakpappersklädd plåt. Grädda gyllenbruna i 8-10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar