lördag 21 december 2013
Är det lördag så är det
Vill gärna lyxa till det lite med lördagsmiddan, köper nåt fint, gott kött å varierar tillbehören. Just potatisen går ju att göra en massa kul och goda varianter av! Den här gången fick det bli duchessepotatis med en touch av västerbottenost som gratinerades i ugnen och serverades till en bit ryggbiff, bearnaisesås, rödvinssås, sparris och lite majs. Satisfying, I would say!
Duchessepotatis med västerbottenost
4-5 port
1 kg potatis
3 äggulor
1 dl vispgrädde
2 dl riven västerbottenost
3 msk smör
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen, pressa ner den i en bunke. Tillsätt äggulorna, grädden, osten och smöret. Rör om och smaka av med salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse och spritsa små rosor på en bakpappersklädd plåt. Grädda gyllenbruna i 8-10 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar