tisdag 3 december 2013

Ny fläskfiléfavvo!!



Här snackar vi matporr!! Även ljudeffekter kan förekomma vid intag av maträtten ovan! Diska är inte nödvändigt, då man slickar tallriken ren! :P Hujedamej vad gott detta var!
 
 


Brynt fläskfilé läggs i en form, täcks med strimlor av pepparsalami och röd paprika...Ovanpå detta hälls en sås med grädde och krämig cambozolaost. Lite riven, god, lagrad ost och sen in i ugnen. Mmmmm....




Med tanke på våra något kräsna kids så höll jag inne med informationen om ädelosten i såsen, som dock ändå är av den mildare sorten. Smart drag tror jag bestämt. Såsen gillades skarpt!

Fläskfilégratäng med cambozolagrädde

4 port.

600 g fläskfilé
2½ dl mellangrädde
2 dl vispgrädde
1 bit cambozola
röd paprika
pepparsalami
riven, lagrad ost
salt och peppar

Skär fläskfilén i skivor och bryn dessa. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med grädden och låt sjuda ett par minuter. Lägg ner bitar av cambozolaosten (utan kanter) och låt smälta ihop med grädden. Strimla valfri mängd pepparsalami och lägg detta på fläskfilén. Strimla paprikan och fräs den en stund i lite olivolja innan du lägger på även den i formen. Häll över den goda gräddblandningen och strö till sist över riven ost. Gratinera ca 20 min i 200 grader. Servera förslagsvis med ugnsrostad potatis och en god sallad.

Receptet kommer från Två Små Kök. Där tipsas också om att variera gratängen med tex purjolök och/eller champinjoner. Nog inte så tokigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar