söndag 1 december 2013

Äntligen advent!



Det känns lite som att portarna till julvärlden öppnas första advent. And I love it! Skenet av ljusstakar och stjärnor, doften av hyacinter, värmande glögg och planeringen av julklappsinköp...Mys!! Adventsfika i skenet av det första ljuset är ju ett måste och idag blir det julifierade hallongrottor! Saffransgrottor, that is! Man kan ju fylla dom med vilken sylt eller marmelad som helst, jag valde Dalfour´s marmelad Fyra frukter. Dom har jättemånga goda marmelader och de är gjorda med mycket frukt och bär. En annan favorit är Williamspäron som också är god till ostbrickan!


Saffransgrottor

Ca 28 st

½ g saffran
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g smör

några matskedar sylt eller marmelad av valfri smak

Sätt ugnen på 200 grader. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda samman resten av sockret med det stötta saffranet, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Låt degen vila en liten stund i kylen så blir den lättare att hantera. Sätt småbrödsformar på en plåt. Forma degen till valnötsstora bollar och lägg dem i formarna. Gör en fördjupning i varje kaka, som du sen fyller med sylt eller marmelad. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

Recept från ICA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar