tisdag 1 oktober 2013

Att gömma zucchini - mission failed




Tänkte ju liksom att zucchinin i den här rätten är lite undercover och på så sätt lite fint bara skulle slinka ner när det gäller barnen/tonåringarna i huset. Men icke. Det petades zucchini till höger o vänster vid middagsbordet. Numera funkar den lilla vita lögnen "men det är gurka" inte så bra längre...Förutom "gröna faran" så gillades detta av barnen och jag älskade det, med zucchini!
Det är lite pilligt att göra pastarullarna, som fylls med zucchini,ost och skinka, så vid första försöket kanske det inte alltid blir så estetiskt tilltalande som synes på bild nedan! Eeeh...hehe...




Ojämnt och osymmetriskt och o-alltvaddetkanvara, men ni förstår principen i alla fall! Och hav tålamod - ty gott blir det!! Man hör ju på bara namnet hur delikat det är:

Delizie alla Romagnola

4-5 port.

250 g färska lasagneplattor
kokt skinka i tunna skivor
1 zucchini
emmentalerost

Bechamelsås:

50 g smör
3/4 dl vetemjöl
5 dl standardmjölk
1 krm riven muskot
salt och vitpeppar

Tomatsås:

1 burk krossade tomater av god kvalité
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk socker
basilika

Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och koka upp under omrörning. Smaka av med muskot, salt och peppar.

Tomatsås: Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och låt koka minst 10 min.

Lägg ut lasagneplattor och fördela 2 ostskivor, 2 skivor skinka och 2 skivor zucchini (lättast att få tunt med osthyvel) på varje lasagneplatta. Rulla ihop rullarna hårt från kortsidan och låt ligga kallt en stund. Häll ett lager bechamelsås i botten på en ugnsform. Skär pastarullarna i 3-4 bitar var, beroende på höjden/storleken på formen. Ställ i pastarullarna och häll på resten av bechamelsåsen. Häll också över tomatsåsen och peta ner den lite emellan. Riv över ost ovanpå allt och grädda i 225 grader ca 20 min.

Receptet hittade jag på saltochpeppar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar