måndag 14 oktober 2013

Pytt i panna greek stajl

Före ugn


Oftast tänker man väl sig pytt i panna som något väldigt svenskt och det kan ju absolut vara gott med rödbetor o ägg. Men med grekisk touch på pytten händer det det grejer hörni!! Det här är SÅ. HIMLA. GOTT! Ska serveras med en god kall sås, förslagsvis din egen kalla favorit. Här hemma har vi en sås-favvo i form av crème fraiche som blandas med sweet chili och det funktionerade klockrent till den här galet goda pytten!  


Efter ugn




Grekisk pytt i panna

6 port

1 kg fläskfilé

Marinad till fläskfilén:

1,5 dl rapsolja
1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 msk ingefära
3 st vitlöksklyftor i skivor
salt och peppar efter behag

Tillbehör:

1 kg klyftad potatis
3 st klyftade rödlökar
1 gul paprika i bitar
1 röd paprika i bitar
½ zucchini i bitar
1 ask halverade körsbärstomater
200 g fetaost i bitar

Sås:

5 dl crème fraiche
sweet chilisås efter önskad smakstyrka

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär fläskfilén i skivor, lägg dessa i marinaden och låt stå kallt i minst 6 timmar, ännu hellre ett helt dygn! Skala och klyfta potatisen, förkoka dessa i 5 min. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den avrunna potatisen i en långpanna, häll över köttet och marinaden. Blanda ihop detta väl, så den goda marinaden kommer till sin rätt. Skär grönsakerna efter tycke och smak och lägg dessa ovanpå potatis och köttröran. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills allt fått fin färg. Lägg tärnad fetaost över den varma gratängen och servera med en god kall sås.

Receptet kommer från kokaihop.se, med nån liten justering av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar