onsdag 23 oktober 2013

När-det-måste-gå-fort-pasta



Jag är inte den som drar mig för att laga mat som tar lite tid, för det är oftast värt mödan! Men ibland bara måste det gå fort med middan och då funkar det här kalas! Väldigt basic och inga krusiduller, men snabblagat och kidsen gillar det. Egentligen är det en ost och skinksås, men jag väljer oftast att göra den på strimlad kalkon istället. Det tycker vi alla är godare. Använd en lagrad ost och strö helst över färskriven parmesan på toppen!

Skink och ostsås till pasta

5-6 port

4 dl lätt crème fraiche
2 dl mjölk
300-400 g strimlad skinka eller kalkon
3 dl riven lagrad ost
hackad persilja
valfri pasta

Koka pastan. Koka upp crème fraiche och mjölk. Koka i några minuter på svag värme. Blanda i skinkan. Rör i osten och låt den smälta. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. Servera ostsåsen tillsammans med den nykokta pastan och gärna riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar