onsdag 1 maj 2013

Valborg...

...firades med granna vänner (grannar/vänner), god mat, vin och sällskapsspel. Precis som det ska vara på Valborg, tycker jag! Grannarna stod för varmrätten och jag fick i uppgift att fixa fram en efterrätt. Och det gör jag ju så gärna!! Det svåra är valet mellan allt gott man vill provlaga...Valet föll till slut på små portionspajer med äpple och pecannötter, serverade med smaskig vaniljsås!




Doftar ljuuuvligt när man steker äppelbitarna i smör tillsammans med socker, kanel och kardemumma!


Ner med de mumsiga äppelbitarna i portionsformar, eller en stor pajform om du så vill.


Bara det bästa kvar - ÄTA!


Pecanäppelpaj

10 små portionsformar eller 1 pajform

6 stora Granny Smith äpplen
50 g smör
4 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Skala äpplena och skär i små bitar. Stek dem i smöret tillsammans med övriga ingredienser tills det kokat ihop lite och äpplena mjuknat.

Pajdeg:

150 g smör
2½ dl mjöl
1½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
3/4 dl socker
3/4 dl ljus sirap
2 msk grädde
100 g pecannötter

Tärna smöret och hacka/mixa nötterna fint, lägg dem tillsammans med övriga ingredienser i matberedare och kör ihop till en deg. Smula degen (den ska vara kladdig) över äpplena i formen/formarna. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Receptet är en kombo av Leilas amerikanska äppelpaj och Pecanäppelpajen som jag hittade på cookiesanddreams.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar