torsdag 16 maj 2013

Grisigt gott!

Äntligen kom jag mig för att göra Pulled Pork! Den trendiga maträtten alla pratar om som ska vara sååå god. Och det var jättemumsigt! Förutom att det är gott så går det så himla smidigt att laga. En söndag då en av barnen hade fotbollsmatch och vi skulle vara borta i 5-6 timmar för att sen komma hem vrålhungriga vid middagstid funkade detta klockrent! In med fläskkarrén i ugnen innan vi åkte och den var klar som på beställning när vi kom hem!


Fläskkarrén efter att ha legat o gottat sig i ugnen i 6 timmar tillsammans med barbequesås, kryddor och lök! Då är köttet så mört så det faller isär när man drar i det med en gaffel = Pulled Pork!


Finns mycket gott man kan ha till, vi hade krämig fetaost, skivad rödlök, majs, små fina körsbärstomater i skivor, isbergssallad...endast fantasin sätter gränserna!



I med alla godsaker i ett tortillabröd och toppa med en smaskig hemmagjord vitlökssås och barbequesås. Vi använde Sweet Baby Rays barbequesås, mums!


Pulled Pork

5-6 port

ca 1 kg fläskkarré i bit
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 dl barbequesås

Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Häll barbequesåsen över köttet, på med locket och in i ugnen, 120 grader i ca 5-6 timmar. Dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär är det färdigt. Låt det gå någon timme till annars. Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel. Servera med valfria tillbehör!

Receptet kommer från matplatsen.net

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar