fredag 31 maj 2013

Rabarber-begär!!



Har haft cravings efter rabarber ända sen säsongen för dessa startade, men tiden har liksom inte räckt till. Det gjorde den inte igår kväll vid 21-tiden heller, men nu fick det liksom vara nog med rabarbersug! Så det blev en sen torsdags-kvälls-familje-fika. En riktigt smarrig kaka är det här, med mandelmassa som sitter som ett smäck på toppen! Önskar verkligen jag hade egna rabarber i trädgården, men tyvärr inte. Tur det finns att köpa!

Rabarberkaka

12 bitar

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i tunna skivor och blanda med potatismjölet. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord bröad form, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarbern på smeten och tryck till. Grovriv mandelmassan och strö över. Tryck till lite igen. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Sikta över florsocker. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Jag skulle såhär i efterhand gärna tryckt ner lite mer rabarber, men det är en smaksak. Receptet kommer från Arlaköket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar