lördag 4 maj 2013

Grillin´and chillin´!



Lördagar hamnar lätt på min finest-lista och det gör även grillning! I vår familj är vi året-runt-grillare, då vi campar i fjällen på vintersäsongen. Så vi grillar i likväl -27 som +27! Alltså ingen direkt grillpremiär ikväll, men sommargrillningen är ändå efterlängtad då det är lättare att variera tillbehören hemma än i compact living modell husvagn! :D Ikväll blev det biff, briegratinerat potatismos, bearnaisesås, blandad sallad, balsamico och brödvinssås... Ok, rödvinssås! ;) Himmelskt gott! Här kommer receptet på:

Gratinerat potatismos med brieost


8 portionsformar

1 kg mjölig potatis
3 dl gräddmjölk (50/50 grädde/mjölk)
1 dl vispgrädde, vispad till topping
50 g smör
3 msk olivolja
3 äggulor
200 g brieost, utan det vita "skalet"

Skala potatisen och skär den i mindre, jämnstora bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm gräddmjölk och smör i en kastrull tills smöret smält. Smaksätt med vitpeppar och salt. Pressa, mosa eller stöt potatisen. Blanda ner nästan all gräddmjölk och smör så att eventuella klumpar ger med sig. Moset ska vara ganska löst, så blanda i resten av gräddmjölken om det behövs. Blanda sedan ner olivolja, äggulor och brieost. Rör om tills osten smält. Fördela moset i smorda portionsformar och bred på ett tunt lager med vispad grädde. Gratinera i ugnen i 225 grader med endast övervärme, ca 10 minuter.

Receptet kommer från Två små kök.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar