tisdag 21 maj 2013

Vardagsräddaren...



...är många gånger köttfärs! Man kan laga så många olika rätter av köttfärs och så är det ju rätt billigt också. Det här är väl inte den snabbaste middagen man kan laga en vardagkväll, men ändå lite snabbare än lasagne. Och med färskriven parmesan på blir det riktigt gott!

Förenklad lasagne

4-5 port

ca 225 g valfri pasta
1-2 gula lökar
1 msk smör 
400 g nöt eller blandfärs
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpuré
2 buljongtärningar
1 tsk basilika eller oregano
2 dl lätt crème fraiche
3 dl mjölk
3 dl riven lagrad ost
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka pastan lite kortare tid än som anges på förpackningen. Låt pastan rinna av. Värm ugnen till 225 grader. Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i smör i en stekpanna. lägg eventuellt över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar och örtkrydda. Koka såsen några minuter. Blanda i crème fraiche och mjölk. Koka på svag värme ett par minuter. Rör ner ungefär hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Häll pastan i en ugnssäker form. Häll över såsen så att pastan täcks. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min. Riv över parmesan vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar