söndag 12 maj 2013

Saken är biff!


Smidiga färsbiffar som steks som hastigast i stekpannan för att sen gräddas färdigt i ugn. Fyllda med god, krämig mozzarella och serveras med en mumsig  kall sås med soltorkade tomater och valfritt tillbehör. Vi wokade grönsaker till. Gott gotti gott!

Mozzarellabiffar

4-5 port

600 g blandfärs
1 ägg
½ finhackad gul lök
½ msk salt
1 msk senap
1 msk kalvfond
svartpeppar
1 boll mozzarella
färsk basilika

Fräs löken i smör tills den blir mjuk. Blanda med övriga ingredienser. Dela färs och mozzarella i lika många delar. Platta till färsen och lägg en bit ost och ett basilikablad på färsen. Forma till biffar. Stek i smör och baka färdigt i 175 grader varm ugn i ca 15-20 min.




Basilika och tomatsås

2½ dl crème fraiche
4 soltorkade tomater
färsk basilika
1 vitlöksklyfta
flingsalt och nymalen svartpeppar

Finhacka basilikan och tomaterna. Blanda ner i crème fraichen och tillsätt pressad vitlök, salt och peppar.

Detta goda recept hittade jag på Malins diner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar