Smidiga färsbiffar som steks som hastigast i stekpannan för att sen gräddas färdigt i ugn. Fyllda med god, krämig mozzarella och serveras med en mumsig kall sås med soltorkade tomater och valfritt tillbehör. Vi wokade grönsaker till. Gott gotti gott!
Mozzarellabiffar
4-5 port
600 g blandfärs
1 ägg
½ finhackad gul lök
½ msk salt
1 msk senap
1 msk kalvfond
svartpeppar
1 boll mozzarella
färsk basilika
Fräs löken i smör tills den blir mjuk. Blanda med övriga ingredienser. Dela färs och mozzarella i lika många delar. Platta till färsen och lägg en bit ost och ett basilikablad på färsen. Forma till biffar. Stek i smör och baka färdigt i 175 grader varm ugn i ca 15-20 min.
Basilika och tomatsås
2½ dl crème fraiche
4 soltorkade tomater
färsk basilika
1 vitlöksklyfta
flingsalt och nymalen svartpeppar
Finhacka basilikan och tomaterna. Blanda ner i crème fraichen och tillsätt pressad vitlök, salt och peppar.
Detta goda recept hittade jag på Malins diner!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar