torsdag 9 maj 2013

Paja tacotrenden!



Eller trend och trend...Tacos har ju funnits forever känns det som och kanske just därför måste man variera tillagningssättet lite grann. För i alla fall jag gillar allt som lagas med tacokryddor, trots att vi ätit tacos i typ 20 år! Det kan ju numera nästan klassas som husmanskost. Fast i våran familj är det ändå fortfarande fredags-feeling över tacosen. Här är i alla fall en variant i det enorma utbudet av tex-mex-mat!

Mexikansk tacopaj

4 pers

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk iskallt vatten

Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda pajskalet i 5-7 min, 200 grader.

Fyllning:

400 g nöt eller blandfärs
1 påse tacokryddor
1 burk tacosås (medium)
100 g fetaost
1 gul lök
2 dl lätt eller vanlig crème fraiche
2 dl riven ost (gärna lagrad)
ev salt och peppar
1 ask minitomater
ev ca 10 feferoni

Fräs färsen i smör i en het stekpanna. Tillsätt tacokryddorna och såsen. Låt allt bli varmt. Fördela köttfärsen i pajskalet. Smula fetaosten och skär löken tunt. Blanda med crème fraichen och rör ner den rivna osten, krydda ev med lite salt och peppar. Bred röran över köttfärsen. Dela tomaterna och lägg dem och ev feferoni överst. Grädda mitt i ugnen ca 40 min, 200 grader.

Servera med en god sallad och gärna en klick guacamole!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar