tisdag 4 juni 2013

Bakverkens Rolls Royce!



Det här är bland det godaste som finns i bakväg! Syndigt gott!! Sött, salt, chokladigt... Allt man kan begära alltså! Bakade dessa till sista dagen på min praktikplats och det stönades tydligen högt från personalrummet, vilket jag tolkar som att dom gick hem även där!

Rocky Road Brownies

1 plåt/24 brownies

350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalité
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl

Fudgeglasyr:

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad

Rocky Road topping:

½ påse Dumlekola
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marshmallows

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Prova med sticka, kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätska svalna några grader. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och marsh-mallows. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär sedan i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar