...verkar det vara i våra skogar. Det grymma sommarvädret vi haft i år gjorde nog alla glada, ja, förutom just Herr Kantarell då. Uppenbarligen är det i alla fall någon som hittar dom även i år, men jag valde 5 min på Ica istället för 5 timmar i skogen. Vilket man än väljer så kommer här ett tips på vad man kan använda guldklimparna till! Snabbgjorda, lent krämiga och goda små munsbitar. Perfekt att ha till kräftskivan eller en fest med hösttema!
Kantarellkräm på crostini
ca 24 st
200 g färska kantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
100 g philadelphiaost
2 msk messmör
salt, svartpeppar
1 tsk färsk citrontimjan eller timjan
crostini, naturella
Rensa svampen, skala och skiva löken. Stek svamp och lök i lite smör tills det får lite färg. Låt kallna. Mixa tillsammans med philadelphiaost och messmör till en jämn smet. Smaksätt med salt, peppar och citrontimjan. Spritsa eller klicka kantarellkrämen på crostinin. Garnera med citrontimjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar