tisdag 3 september 2013

Vårt dagliga bröd giv oss idag...



...och förlåt oss för att vi åt så många, ty de inledde oss i frestelse! Halleluja vilket gott och lättbakat bröd!! Dom må inte vara dom snyggaste bröden, för degen är kladdig å det är svårt att få det perfekt, men här sitter skönheten på insidan! Lite charmigt är det väl också när hembakt bröd ser hembakt ut, visst? De här bröden påminner en hel del om ciabatta faktiskt, vilket är ett bröd jag älskar! Try it, you´ll like it!

Bröd med ciabattasmak

25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
11 dl vetemjöl special
lite mjöl till utbakningen

Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av vattnet, tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och mjölken och ha även i salt och honung. Arbeta i vetemjölet, degen ska vara kladdig. Strö över lite mjöl och täck degen med plastfolie. Låt jäsa 1,5 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Pudra lite vetemjöl över bakbordet och häll på den kladdiga degen. Knåda inte, platta bara ut lite försiktigt till rektangelform. Strö över lite mjöl även på ovansidan. Skär degen i bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15-18 min. Låt kallna på galler, utan bakduk, så de behåller sin knapriga skorpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar