söndag 8 september 2013

Segt å chokladigt ska det va!



Supermumsiga, snabbgjorda kakor som med lite sirap i degen blir mer sega än knapriga. Dom här kakorna är det rykande åtgång på här hemma! Allra godast är dom nybakade och varma, mmm....

Sega chokladsnitt

35-50 st.

200 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
2-3 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

uppvispat ägg och pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smöret i tärningar. Rör i sirap och arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre-fyra delar och forma till längder som du sedan plattar till lite. Lägg två längder på en plåt. Pensla med det uppvispade ägget och strö över rejält med pärlsocker. Grädda i 14-18 minuter, beroende på tjockleken på längderna. Skär i sneda bitar innan de svalnat helt och stelnat.

Receptet kommer från Jennys Matblogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar