torsdag 8 november 2012

Kolla in lökarna!


Det är lite av en lökexplosion i den här pajen; purjolök, gul lök och röd lök. Gott, men det lilla extra i den här pajen är ädelosten, mums! Paj är kul, för det går att variera innehållet i mängder ju. Hittar man 52 olika kombinationer så har man olika pajer en gång i veckan i ett helt år! Men då pajar man väl totalt, så långt ska vi inte gå. Fler pajrecept kommer i alla fall dyka upp kan jag lova!

Lökpaj med ädelost

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök
1 röd lök
1 purjolök
3 ägg
2,5 dl mellangrädde
150 g ädelost

Blanda ihop pajdegen och tryck ut i formen. Förgrädda i 200 grader i 10 min.
Skiva alla löksorter och mjukstek dessa i smör. Lägg löken i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och smula ner ädelosten. Häll över och grädda i 20 minuter i 200 grader.

Receptet är från tv-programmet Go-Kväll, fast jag har modifierat om lite. 

2 kommentarer: