söndag 4 november 2012

Sega söndagens snabbmat


Hela familia trötta och sega efter helgen, då passar sånt här snabbt hopkok bra! Ser inte så gott ut, men är gott. Detta är ett faktiskt ett LCHF-recept, fast det är inte därför vi äter det. Gott bara. As simple as that. 

Sörmlandslåda

4 port.
500 g köttfärs
1 pkt bacon
2-3 starka korvar av chorizotyp
½ vitkålshuvud
1-2 gula lökar
5 sorters peppar i kvarn
2 tsk soja
1 dl grädde + 1 dl crème fraiche

Stek bacon och tärnad gul lök ett par minuter. Häll över i en stekgryta. Stek köttfärsen smulig i smör och baconfett med peppar. Häll över i stekgrytan. Stek korvarna skivade i slantar och häll över i stekgrytan. Tillsätt den strimlade vitkålen. Krydda med soja, något salt behövs knappt. Häll över grädde och crème fraiche och låt puttra på svag värme i ca 15 min.

Receptet är från LCHF-kokboken av Sten Sture Skaldeman. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar