torsdag 14 februari 2013

Love is in the air



Många säger att Alla Hjärtans Dag är handlarnas dag och, fine, visst får dom in extra cash på det. Men på 1300-talet när Valentindagen började firas var nog inte tanken att håva in extra silvermynt, eller vad det nu var man betalade med då. Det var ju kärleken som var i fokus. Ok, visst ska man även andra dagar på året visa sin kärlek, men många är nog rätt dåliga på det ändå. Det behövs kanske en extra push för vissa. Och hur som helst, en hel dag världen över som exploderar av kärlek...How bad can it be?
Det här bakade jag ihop till min familj idag. Med kärlek.

Kladdkaka

200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad

Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smält chokladen och rör till sist ner den. Häll smeten i en smord bröad, eller mjölad, form på ca 20 cm i diameter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt stå i kyl i minst 3 timmar. Servera med vispad grädde.




2 kommentarer:

  1. Det blev en riktigt smarrig kaka till fredagsmyset. Barnen älskade den. Glömde tyvärr jordgubbarna som gör det lilla extra.8). Kram, Marianne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att dom gillade den! :) Inte lika kul att jag inte sett din kommentar förrän nu... :(
      Kramkram!

      Radera