Kors i taket och kryss i potatisen! Vi åt bakad potatis häromkvällen, vilket vi nästan aldrig gör faktiskt. Det tar ju en stund i ugnen, men i övrigt är det ju löjligt lätt att sno ihop. En mängd olika röror kan man variera mellan också. Så...fram för mer bakpotatis i hemmen! Denna gång blev det med kyckling, yum yum!
Kycklingröra
4 port.
1-2 potatisar per person (beroende på storlek)
1 grillad kyckling
1½-2 burkar crème fraiche (så det blir lagom konsistens)
1 rödlök
1 pkt bacon
2-3 msk sweet chilisås (mer om du vill ha starkare)
italiensk salladskrydda
salt
peppar
Skär kycklingköttet i lagom stora tärningar. Klipp bacon i bitar och stek dessa. Låt de svalna. Skiva eller hacka rödlöken och blanda ihop alla ingredienser till en röra. Smaka av med kryddorna. Ställ i kyl medan potatisen tillagas. Stick i potatisen med en provsticka eller gaffel på några ställen. Baka i mitten av ugnen, på gallret, 225 grader i ca 45 minuter. Känn med stickan om de är mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar