måndag 11 februari 2013

Soppa på torsdagar är sååå medeltid



Här i huset äts inte soppa på torsdagar. Jag gillar traditioner, det gör jag, men det gör även skolorna. Förstå vilken soppa det skulle bli för barnen att få det två gånger samma dag. Tur att det finns 6 andra dagar att välja på! Kul är att det finns så många olika soppor man kan göra och så många olika tillbehör! Denna gång blev det en tacosoppa med en klick god vitlökskräm på. Och ett gäng nachochips.

Tacosoppa

4 port.

400-500 g köttfärs
1 påse tacokryddor
3 potatisar
2 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
½ dl chilisås
2 köttbuljongtärningar

Tärna potatisen, slanta morötterna och skär paprikan i bitar. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs båda löksorterna och alla grönsaker i olja eller smör i en soppgryta. Bryn köttfärsen i en stekpanna och rör sedan ner tacokryddorna. Häll i vattnet, de krossade tomaterna, chilisåsen och buljongtärningarna i soppgrytan. Häll också ner den stekta färsen och låt soppan koka tills grönsakerna är mjuka.

Vitlökscrème

2 dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyftor

Pressa vitlöken och rör ner i crème fraichen. Låt gärna stå en stund i kylen.

Majs är mumsigt att ha i soppan också. Vill man så kan man krossa nachochipsen och strö över istället för att servera bredvid. De krossade tomaterna kan bytas ut mot salsasås av valfri styrka, gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar