torsdag 21 februari 2013

Helgtips!



Italienskt. Pasta. Parmesan. Hellooooooo! Detta var amore i högsta grad! Jag tror jag ska konvertera till italienare. Testa det här i helgen med ett glas gott rött vin till! Passande nog hade jag just italienskt rödvin hemma, skymtar i bakgrunden. Buon appetito!

Pasta Piemontese

4 port.

500 g fläskfilé eller oxfilé
150 g färska champinjoner
1 gul lök
½ köttbuljongtärning
3-4 dl vispgrädde
½ dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt och svartpeppar
riven parmesanost
4 portioner pasta

Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smör. Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Vispa ur pannan med grädde och tillsätt sedan köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt och peppar och låt puttra en stund. Koka pastan al dente, gärna penne. Låt rinna av och rör sedan ner den i såsen. Strö över rejält med nyriven parmesanost vid servering.

Receptet hittade jag på Matplatsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar