torsdag 11 augusti 2016

Pasta à la surprise

Mycket matprat blir det hemma hos oss. Framförallt inför helgerna ligger största fokus på menyn, vilket vi kan börja fantisera om och planera redan i början av veckan. Under semestern har vi njutit av några riktiga pastahöjdare på restaurang och fick lite inspiration, så vi pastade på att ta vara på det!

Kristian komponerade ihop ett eget recept, handlade hem allt och laborerade ihop middagen.
Jämlikhet när den är som bäst. :P


Närodlade fina körsbärstomater, salladslök och i allra högsta grad säsongsaktuella kantareller var några av ingredienserna.


En Cameronipasta inhandlad på Martina Italienska Delikatesser, ett mecka för den som vill laga italienskt!


Några fina bitar rostas, grillpannestekta till perfektion....

...och jag serverades en vansinnigt god pastarätt, signerad Kristian!



Pasta filetto con funghi e noci

2 port.

300 g oxfilé eller rostas
100 g kantareller
1-2 salladslökar
2 dl valnötter
6 st körsbärstomater
½ röd paprika
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 msk pepparrot på tub
en liten skvätt tabasco
färsk basilika
salt, peppar
färskriven parmesan

Till garnering:

Lägg undan lite av kantarellerna, salladslöken, valnötterna och den halva röda paprikan till att toppa rätten med.

Gör så här:

Fräs hackade kantareller och salladslök i smör. Tillsätt valnötter och fräs dessa en stund. Häll över grädden och låt koka ihop lite, tillsätt sedan fond, senap och pepparrot. Skvätt över lite tabasco. Puttra allt en liten stund, smaka av med salt och peppar. Lägg i halvor av tomaterna och strimlade basilikablad efter smak.

Strimla röd paprika och salladslök till toppingen. Fräs på några kantareller i smör och tillsätt sedan paprikan och löken i grönsaksfräset. Salta och peppra.
Stek ev även hastigt på valnötterna.

Stek köttet till önskad stekgrad, låt vila en stund och skär sedan upp det i ca 0,5 cm tunna skivor.

Häll sås över den kokta pastan, strö över de stekta grönsakerna, nötterna och svampen och strö över lite parmesan. Avsluta med det skivade köttet.

Därmed pasta!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar