måndag 8 augusti 2016

Där gick sommaren upp i (grill)rök

Det verkar inte bättre än att sommarvärmen lämnar oss. För ett tag i alla fall. Vilket i och för sig inte hindrar från grillning, men det är ju en solklar (bokstavligt talat) koppling mellan fint väder och suget efter att grilla. Trots att det funkar hur bra som helst även mitt i vintern.
Nåväl, vinter är det ju inte än och har vi tur blir det en vända fin sensommar!

Här ett tips på en god marinad till kött som jag fått av en vass matlagningskompis!


Här har en rostasfilé fått ligga och gosa till sig med chili, färskriven ingefära, lime och vitlök. Blir riktigt schysst fräscht och syrligt av limen. Funkar finfint även till flankstek, eller annat nötkött!



Resultatet blir sådär lite crunchigt på ytan och med en massa smak.

Lime/chili/ingefärsmarinad

Ca 800 g nötkött
½ dl olivolja
3-4 msk soya
en stor bit riven färsk ingefära
1 röd chili
2-3 rivna vitlöksklyftor
1 pressad lime + lite fruktkött
nymald peppar
lite paprikakrydda

Blanda ihop alla ingredienser och marinera minst 1 timme. Ju längre desto bättre!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar