onsdag 27 april 2016

Det är inte svårt att lägga rabarber på den här drinken!!

Våren är här, snart försommar (trots att vädret vill annorlunda) och med den kommer underbara rabarber. Inte många saker är så otäcka att äta råa (jag tycker i alla fall inte om rabarber rå), men så sjukt goda att tillaga! 

Varför inte testa en drink på rabarber?
Hujedamej vad gott!

Den fräscha och helt underbara smaken i drinken får man av en sirap som man kokar ihop av socker, vatten, vaniljstång och rabarber.


Sirapen får en helt underbar rosa färg och kan sparas i kyl upp till 2 veckor.
Rabarbermoset som blir kvar när du passerat sirapen är vansinnigt god, kan ätas till tex naturell yoghurt, fil eller smaksatt yoghurt.


Men nu till drinken. 
Rheum rhabarbarum (som rabarber heter) blir måttligt svårt att uttala efter intag av denna, då det är oerhört svårt att hålla sig till en drink.
god är den!!



Rabarberspritzer

1 drink

4 cl gin
4 cl rabarbersirap
4 cl färskpressad citronsaft
1½ dl bubbelvatten citrus
is

Mät upp gin, rabarbersirap, citronsaft och is i ett drinkglas.
Blanda och toppa med bubbelvatten.


Rabarbersirap

2½ dl strösocker
2½ dl vatten
1 vaniljstång
ca 4 dl rabarber, skuren i bitar (3-4 stjälkar)

Mät upp alla ingredienser i en medelstor kastrull och låt koka upp.
Låt sjuda på svag värme i 3 min eller tills rabarbern mjuknat. Låt svalna och passera sirapen genom en finmaskig sil.


Med hopp om många soliga sommardagar att njuta av denna läskande drink!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar