torsdag 16 januari 2014

Fredagstips!



Fira fredag med festlig förrätt! Superenkelt och supersnabbt med supersmaskiga smaker av chili, vitlök och räkor! Njut med en bit gott bröd och du har helgkänslan serverad som på ett fat! :D

Heta räkor

4 port

3/4 kg stora ishavsräkor
1 röd chili
75 g smör
1-2 vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja

ett gott bröd till servering

Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna. Skiva chilin tunt och fördela den i ugnssäkra portionsformar. Vill du ha det mindre starkt så tar du bort kärnor och mellanväggar. Blanda smöret med pressad vitlök och fördela det i formarna. Ställ in formarna mitt i ugnen några minuter tills smöret smälter och börjar bubbla. Ta ut formarna. Fördela och blanda er räkorna och persiljan i formarna. Ställ in någon minut till, så att allt blir riktigt varmt. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar