torsdag 23 januari 2014

Fredags-fritters!



Är alltid ute efter kul sätt att variera potatisen till helgens goda köttbit. Denna gång hittade jag nåt skojigt på bloggen Två små kök. Låt mig presentera dillfritters! Frasiga stavar av potatis smaksatta med färsk dill! Hur gott är inte det? GOTT!

Dillfritters

4 port

800 g fast potatis
½ dl hackad dill
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Tvätta av potatisen (vid behov) och skär sedan i stavar med skalet kvar. Lägg potatisstrimlorna i en bunke, häll på olja, strö över dill, salt och peppar. Blanda ordentligt. Täck en plåt med bakplåtspapper och häll i potatisen i denna. Ställ in i övre delen av ugnen på 225 grader i 20 minuter, eller tills de fått fin färg och blivit knapriga. Vänd då och då efter att halva tiden gått!

Ett tips (även detta från Två små kök): Lägg den strimlade potatisen i en kastrull med vatten en stund innan, så lite av stärkelsen försvinner. Häll av vattnet och torka potatisen med lite hushållspapper. Detta gör potatisen lite frasigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar