onsdag 17 april 2013

Vårfira med vårfika!



Det blev en mamma/dotter-dag idag, fast inte den roliga mysiga varianten, utan sjukstugevarianten. Förkylningsbacillerna har attackerat oss båda, så soffan har varit vår kompis idag. Men så sken ju solen så underbart ute idag och sol måste ju vara toppen för kroppen när man är sjuk, för att inte tala om hur bra kakor måste vara! Så vi satte oss på altanen en stund och vår-boostade med sol och kak-kuren!

Drottningstänger

Ca 40 st

3 msk socker
100 g smör
2½ dl vetemjöl
2 dl drottningsylt
pärlsocker
uppvispat ägg

Rör smör och socker poröst. Blanda i vetemjölet och forma till två längder. Platta till dem och skåra i mitten där sylten ska ligga. Fyll skåran med drottningsylten och pensla lite på kanterna med uppvispat ägg för att få pärlsockret att fastna bättre. Grädda i 200 grader i 15 minuter. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar