måndag 15 april 2013

Express-pizza à la Mexico!


Nyheter från Santa Maria:Pizzatortilla, pizzasauce och pizzatopping!
Pizzasåsen är en tomatsås med mexikanska örter och kryddor, pizzatoppingen en vitlökssås med mexikanska örter.



Har testat lite för Smartson igen! Det som är det fina med det hela är att man kan välja ut det gottigaste att provsmaka...hehe...Sen kan ju halvfabrikat smaka lite si o så, men det här var faktiskt mums! På inget vis jämförbart med den hembakade pizzan, oh no, men funkar när det är brådis eller när man vill variera tacosen. Bottnarna var bra och såserna smakade helt klart godkänt! På Santa Marias hemsida fanns 4 olika förslag på pizzor, men som vanligt curlade jag och valde den mest barnvänliga.

Crispy Taco Pizza

4 port.

400 g nötfärs
1 msk olja
1 påse tacokryddor
ruccolasallad eller isbergssallad
nachochips
1 förp. Pizza Tortilla
1 flaska Pizza Sauce
3,5 dl riven ost
1 flaska Pizza Topping

Värm ugnen till 250 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen. Tillsätt kryddmix och låt det steka ett par minuter. Lägg pizza tortilla på bakpappersklädd plåt och bred ut pizzasauce på dessa. Strö över hälften av osten. Fördela tacofärsen över pizzorna och lägg några nachos på varje pizza. Fördela över resten av osten. Placera plåten lågt i ugnen och tillaga 5-8 min. Toppa pizzorna med sallad och ringla över pizzatopping.

Tycker att 250 grader var för mycket och drog ner till 225, så håll koll så det inte blir bränt! Jag använde nachos med ostsmak, tycker det är godare än lättsaltade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar