tisdag 23 april 2013

Pajtajm!




Då fyller vi på i paj-kategorin med en paj som har en krämig fyllning av pepprig mjukost med bacon, skinka och champinjoner! Jag älskar paj och det faktum att det går att variera hejdlöst med olika ingredienser. Denna var jättegod och mjukost finns ju i en massa smarriga smaker, så även här finns ju möjligheter att experimentera efter smak och tycke!

Skinkpaj med bacon och pepparost

4 port.

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 tsk kallt vatten

Fyllning:
200 g rökt skinka
1/3 purjolök
1 burk champinjoner
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 förp Kavli Bacon och Pepparost
2 finhackade vitlöksklyftor
3 tomater
salt och peppar
örtkrydda

Gör pajdegen och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader i ca 5-10 min. Skär skinkan i tärningar eller strimlor. Finhacka purjolöken och blanda med skinka och champinjoner. Fräs detta i smör i en stekpanna och fördela sedan i pajskalet. Rör ihop resten av ingredienserna förutom tomater. Häll i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Salta och peppra och strö över örtkrydda. Grädda i 175 grader i ca 35-40 min. Låt pajen få stå en stund och "stanna", så går det lättare att skära och få fina bitar. Servera med sallad!

Receptet kommer från kryddburken.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar