söndag 21 april 2013

Mmmmmmm!!!


På med massor av krämig mozzarella, sen in i ugnen!


Paolos färska äggpasta à la Tagliatelle och gudomligt goda kvisttomater!



Vad är det med italiensk mat?? Finns det italiensk mat som inte är god?? På nåt vis google-snubblade jag över det här receptet, minns inte hur, men TUR! För det var SÅ gott!! Och då är ändå kassler väldans svenskt, men hoppsan Kerstin vad det funkade bra tillsammans med övriga, mer italienska ingredienser! Basilika...Mozzarella...Tomaterna jag använde är inte körsbärs-kvisttomater, utan väldigt små kvisttomater. Hittar ni små kvisttomater i affären så KÖP!! Dom är så goda så man kan äta dom som godis!!

Italiensk kassler i krämig sås

4 port

700 g kassler
3 st tomater i småbitar
1 kruka basilika eller oregano
2 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche
2-3 msk tomatpuré
200 g mozzarella i bitar
salt och peppar efter smak

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kasslern tunt och lägg i en ugnsform. Blanda hackad tomat, vitlök och hackade örter med grädde och créme fraiche. Häll smeten över kasslern och strö över bitar av mozzarella. Grädda i ca 15-20 min. Servera med färsk pasta.

Har gjort några små ändringar i receptet (sååååsen såklart!! alltid för lite sås!), men hittade det hur som helst på recept.nu. Säkert hur gott som helst med fläskfilé också!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar